Kamen za fontane

Kamen za fontane će dati svršen izgled vašoj fontani. Uz žubor vode dvorište će biti savršeno.

Fontane

Fontane se zidaju od davnina i uvek su predstavljale moć, raskoš i lepotu onog mesta gde se nalaze.

Oduvek su ljude fascinirale svojim lepotom, igrom i žuborom vode.

Najpoznatije fontane na svetu poput Rimske, Njujorške i one ispred Burj Khalife oduševljavaju hiljade turista godišnje svojom lepotom.

Kvalitetna fontana je savršen detalj koja će godinama upotpunjavati vaše dvorište.

Zato je jako važno da izbor majstora i kamena za fontane bude pravi.

Na pravom ste mestu. Uz mogućnost 3D projektovanja fontane. Budite sigurni da nećete pogrešiti.

Bilo da se fonatna nalazi u središnjem delu ili u nekom od uglova vašeg dvorišta uvek će privlačiti paznju kako vas tako i gostiju vašeg doma.

Specijalan ugođaj fontana pruža ljubiteljima mira i spokoja iz jutarnju kafu pruža pravi ugođaj.

prirodni kamen za fontane

Gradnja fontane

Što se tiče izgradnje fontane to je veoma zahtevan posao, potrebno je prvo dobro pozicioniranje iste tako da zauzima centralni ili neki drugi ugao vašeg dvorišta, to je već stvar ukusa.

Nakon pozicioniranja sledi korak obelezavanja i odredjivanje veličine same fontane.

Dosta je važno u samom startu imati jasnu viziju kako želite da vaša fontana izgleda, kada sve predhotne radnje odradimo ispravno sledi teži deo posla,a to je iskopavanje same akumulacije fontane. I mesta gde će se nalaziti pumpa.

Nakon iskopa, betoniranje te pozicije uz hidro izolacuju, Sledeci i mozda najvazniji korak je postavljanje kamena i uredjenje samog izgleda fontane, provlačenje instalacija se radi fazno sa zidanjem.

O varijantama i radu možemo još mnogo. Ipak najvažnija stvar u svemu tome je da izradite fontanu tačno po vašem ukusu i meri. Da zadovoljstvo traje godinama.

prirodni kamen za fontane
prirodni kamen za fontane

Suvi zid za fontanu

Fontana se može čak i raditi od suvog zida, štanglica ili bunje. U poslednje vreme zidne fontane su veoma popularne, a kamen svojom strukturom će pomoći u tome da dođe do prelamanja vode i do savršenog žubora, koji je verovatno svima i cilj. 

Ipod zida se odradi korito, podzemno ili nadzemno i voda se usmeri da pada sa vrha tida ka dnu korita, odakle se ponovo vraća i koristi za cirkulaciju.

Ovakve fontane kao na slici ispod su veoma popularne u poslednje vreme, zauzimaju jko malo mesta i sa osvetljenjem u večernjim satima izgledaju fenomenalno. 

Takođe su jako pogodne za mala dvorišta gde nema bas puno prostora.

Prirodni kamen suvi zid kojic

Prikazani svi od ukupno 3 rezultata

Proizvodi i usluge

Prodaja i prevoz

U najkraćem mogućem roku prirodni kamen kupljen kod nas će biti dostavljjen na vašu adresu i istovaren tačno tamo gde treba.

Ugradnja

Naši majstori mogu uraditi besplatnu procenu radova, dodati neke predloge ili sugestije i ugraditi kamen po vašoj želji u vreme kada vama to odgovara.

Vrste kamena

Na jednom mestu sve vrste kamena koje vam možemo ponuditi. Širok spektar boja i tekstura kamena će udovoljiti i najzahtevnije klijente.

slike

Sve naše radove i proces proizvodnje možete pogledati u našoj galeriji slika. Trudimo se da zabaležimo svaki trenutak.